BulletproofTodd Chandler

De oplossing voor de zoveelste school shooting? Nog meer wapens natuurlijk. Bewapen leerkrachten, geef schietlessen aan de directie en voorzie kogelwerende schoolborden. Deze registrerende documentaire toont de onthutsende realiteit achter deze keuze. De school als slagveld is niet alleen een verbijsterend concept, maar wrang genoeg ook de spil achter een ijzingwekkende industrie.

Vertegenwoordigers tonen trots hun nieuwste kogelwerende schoolborden en bureaus, een bewaker toont de meest recent aangekochte vuurwapens van de school en docenten leren tijdens schietoefeningen hoe ze een aanvaller door het hoofd moeten schieten. Het is niet alleen hallucinant, het is ook het gezicht van een hele industrie waar veel geld mee te verdienen valt. Voor vele Amerikanen is de ‘second amendment’ van de grondwet, waarin het recht op het dragen van wapens is vastgelegd, heilig. “The only thing stopping a bad guy with a gun, is a good guy with a gun” klinkt het. Door de afstandelijke, registrerende blik van de camera krijgen de beelden de ruimte om voor zichzelf te spreken, waardoor de bizarre realiteit nog meer overkomt als totaal absurd en doorgeslagen. En ondertussen vaart The National Rifle Association er wel bij, net als heel wat andere ondernemers die een graantje meepikken van de surreële economie rond de school als potentiële oorlogszone.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.

 USA Psychologie Economie Technologie

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Todd Chandler
VS
2020 85 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Todd Chandler

Producent

Danielle Varga, Todd Chandler

Productiehuis

Walking Productions, Spectrascopic

Cinematografie

Emily Topper

Montage

Todd Chandler, Shannon Kennedy

Muziek

Troy Herion

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)