Marianne & Leonard - Words of LoveNick Broomfield

‘So Long, Marianne’ zingt Leonard Cohen in één van zijn meest iconische nummers. Deze Marianne is de Noorse Marianne Ihlen, zijn levenslange muze met wie hij in een tijd van vrije liefde een intense relatie begon. Nick Broomfield, regisseur van onder andere documentaires als 'Whitney: Can I Be Me', 'Biggie & Tupac' en 'Kurt & Courtney', volgt hun onconventionele relatie vanaf de begindagen in het idyllische Griekenland.

Hoeft liefde conventioneel te zijn? 'Marianne & Leonard: Words of Love' is een mooie illustratie van de wendingen en bochten van een gecompliceerde relatie die enkele van de meest bekende nummers van Cohen heeft voortgebracht. Archiefmateriaal en enkele hedendaagse interviews vertellen het verhaal van de onderbroken en toch toch eeuwigdurende liefde die begon op het eiland Hydra. Cohen was toen vooral schrijver, de songs kwamen pas later, wanneer de melancholische dichter evolueerde tot een prominent muzikant. Toen Cohen beroemd werd, en Ihlen bekend raakte als zijn muze, was hun relatie gebroken en leefden ze meer uit elkaar dan samen. Toch bleef de band diep, zelfs wanneer Ihlen terugkeerde naar Noorwegen. Een liefdesverhaal dat zich verzet tegen een conventionele structuur en heen en weer glijdt in de tijd binnen een ruwe chronologie.

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Love Factually

Liefde is… het verrassende thema van een reeks gevarieerde documentaires. Humoristisch, teder of ontroerend. Of net verhelderend en wetenschappelijk verklarend. Soms herkenbaar, soms helemaal onverwacht. Wat doet de liefde met ons? Is het universeel? Noodzakelijk? Is de liefde poëzie of chemie? Een reeks documentaires over de meest bezongen menselijke ervaring.Liefde Muziek

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 30.03 wordt gevolgd door een nagesprek met psychiater en Leonard Cohen-liefhebber, Dirk De Wachter over de "onmogelijke liefde"

Filminfo

REGIE Nick Broomfield
VS
2019 97 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Love Factually

credits
Regie

Nick Broomfield

Producent

Nick Broomfield, Marc Hoeferlin, Shani Hinton, Kyle Gibbon

Productiehuis

Lafayette Films

Cinematografie

Nicolas Philibert

Montage

Nicolas Philibert, Janusz Baranek

Contactgegevens
Bekijk Contact info