DOCVILLE is een festival gewijd aan de documentaire film, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Films die niet alleen het hoofd maar ook het hart aanspreken, gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie. Films die een plek verdienen op het grote witte doek.

Meet the DOCVILLE expert


Naar goede gewoonte vraagt DOCVILLE aan talloze professoren, journalisten en andere experten voor onze documentaires in- of uit te leiden. DOCVILLE vroeg aan een aantal van hen om een lijstje te maken met interessante Youtube-filmpjes, podcast, artikels of websites die over hun expertise handelen. Kruip in het hoofd van onze experts en bereid je alvast voor op een gedegen Q&A

Dokter Lieve Swinnen


Lieve Swinnen is als kinderpsychiater in Noord-Limburg werkzaam sinds 1991. Naast het werk in De Hoeksteen, praktijk kinderpsychiatrie te Neerpelt, is zij consulent Buitengewoon Onderwijs en sinds 2018 tevens ook lector hier aan PXL. Schrijven is haar tweede grote passie, momenteel is een 9de boek in de maak. Haar meest recente boek, <i># Help! Mijn kind leeft online</i>, handelt over de vraag hoe ouders moeten omgaan het met internetgebruik van hun kroost.

Expert bij de film Sing Me a Song
>> Bekijk de aangeraden video's, podcast, of te lezen artikels van deze expert