JFK Revisited: Through the Looking GlassOliver Stone

30 jaar na zijn bekroonde film 'JFK' ruilt Oliver Stone fictie in voor documentaire om de onthutsende geschiedenis van de moord op Kennedy te analyseren. Hij gebruikt hiervoor archiefbeelden die recenter zijn vrijgegeven en nieuwe analyses van oudere archiefbeelden. Een onthutsende onderzoeksdocumentaire over een moord die de wereld schokte.

Dallas, 22 november 1963. De moord op president Kennedy doet de wereld even stilstaan. De commissie Warren, die de moord onderzoekt, schrijft een rapport waarin ze besluiten dat niemand anders dan Lee Harvey Oswald verantwoordelijk voor de moord. Toch blijven na dit rapport vele vragen onbeantwoord en door de jaren heen ontstaan er verschillende complottheorieën. Oliver Stone maakt uitgebreid gebruik van bekend en minder bekend archiefmateriaal, beelden die niet altijd voor eenduidige oplossingen zorgen, maar wel de bekommernis omtrent de eenvoudige conclusie van de commissie Warren versterken.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Fond of Footage

Voor documentairemakers is ‘found footage’ een onuitputtelijk bron van materiaal. Dit ‘gevonden beeldmateriaal’ kan bestaan uit archiefbeelden of recente filmopnames gemaakt met een ander doel. Maar hoe ga je om met dit beeldmateriaal? DOCVILLE selecteerde enkele documentaires die archiefbeelden op meeslepende en originele wijze weten te verwerken in hun film. Creatief met archief!Historische documentaire Spannend USA

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 26.03 wordt gevolgd door een nagesprek met Filip de Mey (auteur van 'Cold Case Kennedy' en 'The Lee Harvey Oswald Files').

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Flip De Mey - Auteur Cold Case Kennedy

Filminfo

REGIE Oliver Stone
VS
2021 118 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Fond of Footage

credits
Regie

Oliver Stone

Script

James DiEugenio (book)

Productiehuis

Ixtlan Productions and Pantagruel Productions

Cinematografie

Robert Richardson

Montage

Brian Berdan , Kurt Mattila , Richard B. Molina

Muziek

Jeff Beal

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)