DOCVILLE is een festival gewijd aan de documentaire film, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Films die niet alleen het hoofd maar ook het hart aanspreken, gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie. Films die een plek verdienen op het grote witte doek.

DOCVILLE Wijzer


    

Economie is dit jaar één van de thema's van het festival. Behavioral economics probeert het menselijk gedrag te beschrijven, berekenen, voorspellen.
Met dit in het achterhoofd ontwikkelde DOCVILLE de DOCVILLE-Wijzer

Je kan je voorkeuren laten bereken op twee manieren. Heb je in het verleden al tickets voor DOCVILLE besteld? De DOCVILLE wijzer baseert zich vervolgens op al deze eerdere bestellingen. OF duidt een aantal thema's aan die je interesseren .

 

   

Meet the DOCVILLE expert


Naar goede gewoonte vraagt DOCVILLE aan talloze professoren, journalisten en andere experten voor onze documentaires in- of uit te leiden. DOCVILLE vroeg aan een aantal van hen om een lijstje te maken met interessante Youtube-filmpjes, podcast, artikels of websites die over hun expertise handelen. Kruip in het hoofd van onze experts en bereid je alvast voor op een gedegen Q&A

Prof. Dr. Johan Braeckman


Johan Braeckman (°1965) is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Hij doceert er geschiedenis van de filosofie en van de wetenschappen (in het bijzonder de biologie). Zijn onderzoek spitst zich toe op de studie van pseudowetenschappen en irrationalisme. <i>Foto gemaakt door Gwenny Cooman</i>

Expert bij de film We Believe in Dinosaurs
>> Bekijk de aangeraden video's, podcast, of te lezen artikels van deze expert