SolutionsPernille Rose Grønkjær

Belasting op arbeid vervangen door belasting op kapitaal, CO2-uitstoot verlagen tot nul, sociale media en nieuwssites scheiden, informatiebubbels vermijden, transparantie van algoritmes verplichten, een geschiedenis van de mensheid onderwijzen: het resultaat van 10 dagen nadenken door een denktank van vijftien experts. Ontdek de oplossingen die voortkwamen uit de krachtenbundeling van enkele van de grootste geesten.

Deze voorstellen komen van een interdisciplinaire denktank die zich afsloot van de buitenwereld om de fundamenten van een revolutionaire paradigmaverschuiving te leggen. De experten komen uit verschillende domeinen, waaronder milieu, economie, democratie, sociale media, educatie, artificiële technologie en cyberspace. Razendsnelle technologische vernieuwingen veranderen de wereld zo dat het moeilijk is om het bij te houden. Stijgende economische ongelijkheid, propaganda en desinformatie op sociale media, een bedreigde democratie, klimaatverandering, mentale gezondheidsproblemen, een gebrekkig onderwijssysteem, etc. De mensheid krijgt te maken met uitdagende, onderling verbonden problemen uit allerlei hoeken. Oude systemen zijn niet langer van toepassing. Het collectief van enkele van de slimste mensen ter wereld anticipeert op een mogelijke andere toekomst. De bekroonde Deense regisseur, Pernille Rose Grønkjær, krijgt exclusief toegang tot hun krachtenbundeling. De ambitie: gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingen voor ‘s werelds diverse problemen en naar een revolutionaire paradigmaverschuiving die een optimistische vooruitzicht voor de mensheid mogelijk maakt.

In samenwerking met Apache.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Weten & Geweten

Een opmerkelijke reeks films die een kritische blik op de maatschappij werpen, een actueel onderwerp aanhalen of een wetenschappelijk vraagstuk opentrekken … Kortom: films die je stof tot nadenken geven en je kritische geest aanscherpen. De winnaar van deze competitie krijgt van de DOCVILLE-jury de Weten & Geweten Prijs.Wetenschap Ecologie Economie Media Klimaatsverandering

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Pernille Rose Grønkjær
Denemarken
2021 75 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Pernille Rose Grønkjær

Script

Pernille Rose Grønkjær, Kristina KorsholmPer Sandholt

Productiehuis

Danish Documentary Production

Cinematografie

Ben Bernhard

Montage

Per Sandholt

Muziek

Jonas Struck

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)