Speciaal voor leerkrachten wetenschappen wordt op woensdagnamiddag 28 maart een event voor leerkrachten georganiseerd met een programma rond kwantum-fysica.
De directe aanleiding is de voorstelling van het nieuwe boek
Kwantumrevolutie dat door de Vrije Universiteit Brussel wordt uitgegeven. De auteurs, Henri Eisendrath en Gaston Moens, lagen mede aan de basis van de expo in 2011 rond Honderd jaar Solvayraden en waren de initiatiefnemers van de flm Kwantumrevolutie. Het boek volgt zowel de expo als de film op de voet en laat leerlingen,  leerkrachten en alle geïnteresseerden toe om bij enkele onderwerpen uit de kwantumfysica en haar actuele toepassingen wat langer stil te staan of om ze uit te diepen.

Dit prachtig uitgegeven en interactieve boek wordt aan alle deelnemers op vertoon van hun ticket gratis aangeboden na vertoning van de film Kwantumrevolutie. Na de film en de boekvoorstelling kunnen leerkrachten zelf aan de slag in een workshop rond enkele centrale experimenten uit Kwantumrevolutie. Deze workshop wordt verzorgd door Photonics van de Vrije Universiteit Brussel en heeft tot bedoeling leerkrachten aan te zetten om deze experimenten later te herhalen in de eigen klascontext.

 

PROGRAMMA

  • 13:00 onthaal & doorloop van de experimenten aanwezig in de foyer van het festivalcentrum
  • 13:30-15:00 Vertoning Kwantumrevolutie (1u15) & voorstelling van het boek door de auteurs.
  • Gevolgd door Q&A met de regisseur en de inhoudelijk coördinatoren.
  • 15:30-17:00 Workshop Experimenten Kwantumfysica - Experimenten rond lijnenspectra en dualiteit van het licht

 

Deelnemers ontvangen gratis 10 diffractieroosters en kunnen door Eyest ontwikkeld didactisch materiaal aankopen

LOCATIE Cinema ZED–Vesalius, A. Vesaliusstraat 9c, 3000 Leuven
(de workshop gaat door in het vlak nabijgelegen GroepT, verzamelplaats is echter in de foyer van Cinema ZED Vesalius).

 

Leden van VeLeWe, Science on Stage en KVCV kunnen een ticket voor de volledige dag aankopen aan het voordeeltarief van 15 euro (ipv 20 euro). Vul hiervoor wel eerst onderstaande gegevens in (onder de affiche).

 


 

CAPTCHA

Met deze test kijken we of u een menselijke bezoeker bent en geen computer (spambot). Sorry voor het ongemak.

Image CAPTCHA