BobbejaanBenny Vandendriessche
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Dit intieme en emotionele portret dat werd gefilmd door zijn zoon toont de zanger, kunstfluiter, acteur, entertainer en Vlaamse cowboy Bobbejaan Schoepen in zijn laatste levensfase. Wat doet het met een mens wanneer je zoals hij zelf zei: “veel verleden hebt, maar weinig toekomst”?

De Belgische entertainer en ondernemer Bobbejaan Schoepen woont in een villa in de Kempen waar hij de gillende mensen in zijn pretpark hoort op de achtergrond. Hij is echter oud en ziek en langzaam maar zeker dooft de eens zo actieve Bobbejaan uit. De documentaire toont hoe zijn vrouw hem met een ontroerende energie blijft verzorgen en zijn zoon die dit allemaal op camera wil vastleggen. Het resultaat is een documentaire die barst van de liefdevolle intimiteit.

De afwisseling tussen de vele archiefbeelden en de amateurcamerabeelden van zijn zoon maken van ‘Bobbejaan’ een aangrijpend portret van een man vol ondernemerstalent, creativiteit maar ook met een gebroken droom. Zijn zoon Tom blijft hopen dat zijn vader zal herontdekt worden, zowel hier als in de Verenigde Staten en met een documentaire als deze is dat zeker mogelijk.Vertoning
din 12.03 19:30
Woonzorgcentrum Remy, Andreas Vesaliusstraat, 3000 Leuven (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2016
Deze film werd geselecteerd uit de 2016 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Benny Vandendriessche

2016 62 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

credits
Regie

Benny Vandendriessche