Czech DreamFilip Remunda & Vít Klusák
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Het moet mogelijk zijn om lucht te verkopen, zolang je het maar goed verpakt. Dat moeten de twee Tsjechische fi lmstudenten gedacht hebben toen ze op het idee kwamen van Czech Dream, de hypermarkt voor een beter leven! Ze bedachten slogans, reclamespotjes op tv en radio, straataffiches, tijdschriftadvertenties, maten zich een deftig kapsel en kostuum aan, deden marktonderzoeken naar het doelpubliek, kortom, alles wat er van beginnende zaakvoerders verwacht wordt. Het enige wat ontbrak was de supermarkt zelf.

Bij de groots opgezette opening van de Czech Dream stonden duizenden koopgeile Tsjechs te drommen voor een nep-façade in een wei. De film Czech Dream vertelt het  verhaal van de grootste schertsvertoning uit de Tsjechische geschiedenis en geeft een grappige en provocatieve kijk op het uitdeinende kapitalisme in de oud-communistische staten.Vertoning
vrij 1.03 20:00
Leopold Beosierlaan, 3010 Kessel-Lo (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2005
Deze film werd geselecteerd uit de 2005 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Filip Remunda & Vít Klusák

2004 87 min.
Tsjechisch gesproken
Ondertiteling: Engels

credits
Regie

Filip Remunda & Vít Klusák