De Balletten en Ci en LàAlain Platel
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Les Ballets C. (Contemporaines) de la B. (Belgique) is een naam in de podiumkunsten die zich maar moeilijk laat omschrijven. De Balletten maakten wereldfaam met hun eclectische mix van hedendaagse dans, teksttheater en muziek. Het collectief begon als een groep vrienden en familieleden, maar telt ondertussen 3 vaste choreografen: Koen Augustijnen, Christine De Smedt en Alain Platel.

Hun voorstellingen zijn verankerd in de realiteit, met al haar ruwe kantjes, haar tekortkomingen en haar broosheid. De dansers, niet noodzakelijk professionelen, nemen actief deel aan de creaties en hun achtergrond, hun cultuur, hun gedachten kruiden de voorstellingen. 
Naar aanleiding van het 20 jaar bestaan van het collectief maakte Alain Platel een onthullend portret van De Balletten en de mensen die de Balletten doen leven. De balletten en ci en là werpt een ontroerende blik op het hart van een uniek gezelschap, hoe zij haar “utopie” beleeft en hoe zij dat tracht te delen met de anderen. Het is geen fi lm over, maar met Les Ballets en met hen die al 20 jaar hun pad kruisen.Vertoning
zon 3.03 20:00
Henri Regastraat, 3000 Leuven (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2007
Deze film werd geselecteerd uit de 2007 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Alain Platel

2007 2006 min.
Nederlands, Engels, Frans gesproken
Geen ondertiteling

credits
Regie

Alain Platel