Episode 3: Enjoy PovertyRenzo Martens
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Niet goud, diamanten of kobalt, maar ontwikkelingsgeld, jaarlijks 1,8 miljard euro, is Congo’s belangrijkste bron van inkomsten. Maar net als al andere hulpbronnen vloeit de opbrengst grotendeels terug naar het Westen in de vorm van kantoren, banen, terreinwagens, tenten en plastiek voorzien van de bekende logo’s: UNHCR, Unicef, Artsen zonder Grenzen. Als armoede geld opbrengt, is het dan ook niet gewoon een economisch goed, waar je geld kan voor vragen?

Beeldend kunstenaar en filmmaker Renzo Martens is van mening dat de Afrikanen hun armoede als een bron van inkomsten moeten beschouwen. Hij trok twee jaar door het binnenland van Congo om de bevolking bewust te maken van deze waardevolle ‘grondstof ’. Enjoy Poverty is controversieel, provocatief en snoeihard; een satirische documentaire die het geëngageerde westen een spiegel voorhoudt, die sommigen vervult met woede en afschuw, maar tegelijk ontnuchterend is en een diepgaande maatschappelijke discussie teweegbrengt. Kortom; een film die u niet snel zal vergeten.Vertoning
din 5.03 20:00
Waterstraat, Bierbeek (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2009
Deze film werd geselecteerd uit de 2009 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Renzo Martens

2009 90 min.
Nederlands, Frans, Lingala gesproken
Ondertiteling: Engels

credits
Regie

Renzo Martens