HoneylandTamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Hatidze woont samen met haar bedlegerige moeder in een afgelegen bergdorpje in Noord-Macedonië. Ze is één van de laatste vrouwelijke wilde bijenjagers en leeft volgens de gulden regel: neem nooit meer van de bijen dan je nodig hebt. Die harmonie wordt verstoord wanneer op een dag Hussein en zijn luidruchtige familie neerstrijken in het dorp. Honeyland is een liefdevolle maar tegelijk een onheilspellende fabel over de frêle relatie tussen mens en natuur.

Het Macedonische regisseursduo Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov kwamen Hatidze heel toevallig op het spoor terwijl ze haar bijen zachtjes toezong. Het tafereel fascineerde hen zo dat ze besloten haar te volgen. Ze bleven uiteindelijk bijna drie jaar bij haar en maakten zo de komst van Hussein en zijn familie mee. Zij zijn in alles tegengesteld aan Hatidze. Ze zijn ruw en onbedachtzaam, in hun contact onderling maar ook, en vooral, in hun omgang met de natuur. Wanneer Hussein zich, gedreven door winstbejag, inlaat met de wilde bijenteelt, loopt het goed fout. Het dramatische verhaal dat zich ontspint voor de camera, is bijna fictie en laat de kijker in vertwijfeling achter. De natuur plunderen voor snelle winst of met liefde behandelen en er jaren de vruchten van plukken. Het verhaal van Honeyland vertelt in een notendop het dilemma dat de hele wereldbevolking bezighoudt.Vertoning
zat 16.03 20:00
Martelarenplein, 3000 Leuven (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2020
Deze film werd geselecteerd uit de 2020 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

2020 89 min.
Turks, Macedonisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands

credits
Regie

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov