How Happy Can You Be?Line Hatland
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Kan geluk gemeten worden? Waarom is de ene mens gelukkig en de andere niet? Filmmaakster Line Hatland is van nature eerder negatief ingesteld maar is ze daarom gedoemd om eeuwig verstoken te worden van het geluk? How Happy Can You Be? is het relaas van haar persoonlijke zoektocht naar het schijnbaar hoogste goed van deze tijd: gelukkig zijn.

Steeds meer wetenschappers doen onderzoek naar de determinerende factoren van geluk. Langs een parcours van wetenschappers, specialisten in de positieve psychologie, sociologen, antropologen en neurologen probeert Hatland te achterhalen hoe ze, wetenschappelijk gezien, haar geluk kan maximaliseren. Van studies over de Inuits in Groenland, tests met desserts en de micro-nauwkeurige meting van kleine bewegingen van het menselijk gezicht leert ze dat Zwitsers het gelukkigste volk zijn en dat een Boeddhistische monnik de meeste kans maakt een gelukkig leven te lijden. Beetje bij beetje verzamelt Hatland allerhande praktische tips om het geluk te verwerven.
How Happy Can You Be? Is een gids voor geluk.Vertoning
zat 2.03 20:00
Frederik Lintsstraat, 3000 Leuven (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2006
Deze film werd geselecteerd uit de 2006 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Line Hatland

2005 52 min.
Noors gesproken
Ondertiteling: Engels

credits
Regie

Line Hatland