Sam Dillemans - De waanzin van het detailLuc Lemaître & Sam De Graeve
@DOCVILLE GAAT VREEMD

De hedendaagse schilder Sam Dillemans -zoon van gewezen KUL-rector Roger Dillemans- heeft lak aan tendensen, hypes en modes. Voor hem zijn Van Gogh, Picasso, Rubens of Goya geen schilders uit een ver verleden, maar leven ze voort vandaag. Ze inspireren hem dagelijks, maar deprimeren en frustreren hem ook – omwille van hun verpletterend genie.

Hun grootsheid gaat hij nooit evenaren maar iedere dag opnieuw geeft hij zich vol overgave aan de kunst. Dillemans schildert maniakaal vanuit een innerlijke drang die hij niet kan controleren. Geen detail ontsnapt zijn blik. Hij is niet alleen een getalenteerd en uniek artiest, hij is ook een begenadigd verteller die de ene oneliner na de andere afvuurt.Vertoning
ma 4.03 20:00
IJzerenpoortstraat, 3001 Heverlee (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2008
Deze film werd geselecteerd uit de 2008 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Luc Lemaître & Sam De Graeve

2008 50 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

credits
Regie

Luc Lemaître & Sam De Graeve