The Mystery of the Pink FlamingoJavier Polo Gandía
@DOCVILLE GAAT VREEMD

Wat is dat toch met roze flamingo’s? Overal duiken ze trots op als het ultieme symbool voor vrolijke kitsch. In deze speelse mockumentary gaat de vastberaden geluidstechnicus Rigo Pex op onderzoek naar de diepere betekenis van dit iconische symbool, in een film die even kleurrijk en eigenzinnig is als de flamboyante roze vogel zelf.

Overal waar hij gaat, wordt geluidstechnicus Rigo Pex - die zich consequent volledig in het zwart kleedt - geconfronteerd met afbeeldingen van roze flamingo’s. Aan zee dobberen jongeren rond in vrolijke roze zwembanden in de vorm van een flamingo, in het park dragen mensen kledij met een flamingo-patroon…  Er is geen ontsnappen aan, ze zijn overal. Licht gefrustreerd gaat hij op onderzoek naar de diepere betekenis van de grote roze vogel. Hij steekt zijn licht op bij erg verschillende mensen; van gedreven liefhebbers met een obsessie voor al wat roze is tot de stichter van een Facebookgroep die opgericht is vanuit een grondige hekel aan de flamingo. In zijn blijhartige poging om dit sociaal-culturele fenomeen te ontrafelen, komen onverwacht boeiende conclusies aan bod. In een stijl die volledig past bij het flamboyante onderwerp exploreert regisseur Javier Polo de impact van de roze vogel als symbool voor de vrijheid om zonder schaamte te houden van wat je maar wil.Vertoning
zon 17.03 20:00
Pleinstraat, 3001 Heverlee (*)
Koop tickets
(*)Het exacte adres wordt bekend gemaakt na aankoop tickets

Over
2024 is een feestjaar voor DOCVILLE. Vieren doen we deze keer niet in de cinema, maar gezellig thuis bij de trouwste bezoekers van het festival. Van 1 tot en met 19 maart vertonen we namelijk elke dag een memorabele film van de vorige festivaledities in livings (of aanverwanten) van festivalgangers.
(meer info)

Editie 2021
Deze film werd geselecteerd uit de 2021 editie van DOCVILLE.


Wil je weten wat er toen nog speelde?
Klik hier


Info

REGIE Javier Polo Gandía

2020 90 min.
Spaans, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

credits
Regie

Javier Polo Gandía