A New Kind of WildernessSilje Evensmo Jacobsen

Een wild en vrij leven in de natuur.  Het is de droom van Maria en Nik, die samen met hun vier kinderen wonen in een kleine, afgelegen boerderij in het Noorse woud.  Alles gaat goed tot het noodlot toeslaat en ze noodgedwongen naar de stad moeten verhuizen. Deze intieme documentaire won de Grote Juryprijs voor internationale documentaire op Sundance. Een eerlijke en tedere film over de grote en kleine dingen in het leven van een familie.

Om de eindjes aan elkaar te knopen, werkt Maria af en toe als fotografe. Ze legt ook het bijzondere leven van haar gezin vast en deelt het op haar blog Wildandfree. Maar Maria wordt ziek en overlijdt na een redelijk korte periode. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Door haar overlijden komt de familie voor grote veranderingen te staan. Nik wordt gedwongen om de boerderij te verkopen en met tegenzin moeten hij en zijn kinderen hun geïsoleerde en natuurlijke levensstijl loslaten en deel uitmaken van de moderne maatschappij. De drie jongsten blijven bij Nik, terwijl hun halfzus Ronja bij haar vader in de stad gaat wonen. Ronja probeert wanhopig weer aansluiting te vinden bij haar broers en zussen, terwijl de tienjarige Freja de rots in de branding van het gezin wordt en voor haar jongere broers en vader zorgt.  Ondertussen houden Maria's foto's en verhalen haar herinnering levend en verbinden ze haar met de familie.    


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Familie Natuur Maatschappij en opvoeding Coming of age

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Silje Evensmo Jacobsen
Noorwegen
2024 84 min.
Engels, Noors gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Silje Evensmo Jacobsen

Producent

Mari Bakke Riise

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)