After NatureEsther Elmholt

De biodiversiteitscrisis zou ons evenveel zorgen moeten baren als de klimaatcrisis volgens heel wat experten. Soorten sterven zo snel uit dat wetenschappers spreken van een mogelijk ‘zesde massale uitsterving’. De wereldwijde impact van de mens gaat verder dan ooit. Vier wetenschappers en een artiest proberen het verlies aan biodiversiteit te begrijpen en de effecten ervan te doorgronden. Kunnen we de natuur en haar soorten nog redden?


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Ecologie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de prof. Koenraad Van Meerbeek (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, KU Leuven).

Info

REGIE Esther Elmholt
Denemarken
2022 60 min.
Engels, Deens gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Esther Elmholt

Producent

Julie Thaning Mikines

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)