Agent of HappinessArun Bhattarai, Dorottya Zurbó

Buthan is één van de gelukkigste landen ter wereld en dat is niet zomaar een gevoel, maar het wordt objectief vastgesteld. Hoe meet je geluk en hoe bereik je een bevolking die vaak afgelegen en zonder internet woont? In Buthan schakelen ze "Geluksagenten" in die naar de meest afgelegen dorpjes reizen om het geluksgevoel van de bevolking te bevragen. Een bijzonder verslag van een wel heel speciaal kwantitatief onderzoek.

In Buthan draait alles om geluk. De Buthaanse regering stelt  het geluk van zijn bevolking boven alles. Om dat te bewerkstelligen, peilt de regering jaarlijks naar het geluk van zijn inwoners. Amber is één van de vele Geluksagenten in Buthan. Samen met zijn collega, Gunaraj, gaat hij van deur tot deur met een vragenlijst om het geluk van de Buthaanse bevolking te meten. Tijdens zijn missie in het onherbergzame Himalayagebergte ontmoet hij mensen in alle soorten en maten die allen hun dromen najagen. Ook Amber zelf heeft dromen en wensen. Geïnspireerd door het geluk van anderen gaat deze hopeloze romanticus op zoek naar zijn eigen geluk.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Psychologie Andere culturen

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 23.03 wordt gevolgd door een nagesprek met prof. Bram Vervliet (hoofddocent Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, KU Leuven)

Info

REGIE Arun Bhattarai, Dorottya Zurbó
Bhutan, Hongarije
2024 94 min.
Nepalees, Dzongkha, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Arun Bhattarai, Dorottya Zurbó

Producent

Noémi Veronika Szakonyi, Máté Artur Vincze 

Montage

Károly Szalai, Peter Sass

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)