Assholes: A TheoryJohn Walker

Waarom zijn er zoveel klootzakken in onze wereld? En waarom - zo lijkt het toch - zijn ze vaak zo succesvol? Word je vanzelf een klootzak als je eenmaal succes hebt? Of omgekeerd, moet je een klootzak zijn om het te maken in deze wereld? Zo was bijvoorbeeld het hufterige gedrag van Donald Trump voor veel van zijn aanhangers net een pluspunt. Geïnspireerd door filosoof Aaron James’ bestseller Assholes: A Theory gaat regisseur John Walker op onderzoek. Met gesmaakte tussenkomsten van o.a. John Cleese komt de film tot verrassend boeiende conclusies over het succes van heel wat hufters - én wat we eraan kunnen doen.

John Walker raakte gefascineerd door het schijnbaar toenemende narcisme in de wereld. Zijn fascinatie bracht hem tot Aaron James’ boek met de intrigerende titel Assholes: A Theory. Iedereen misdraagt zich wel eens, maar sommige mensen lijken dit als een manier van leven toe te passen. Hoe ontstaan “assholes” en wat drijft hen om zo te handelen? En nog belangrijker: waarom laten we hen hun gang gaan? Walker voert discussies over het onderwerp met verschillende bekende gezichten, onder meer de auteur Aaron James zelf en de acteur John Cleese.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Psychologie Mild komisch

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 15.06 wordt gevolgd door professor en mediapsycholoog Joris Bruyninckx

Filminfo

REGIE John Walker
Canada
2019 81 min.
Engels, Italiaans gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

John Walker

Productiehuis

Ann Bernier, Annette Clarke, John Walker

Cinematografie

Jeff Warren

Montage

Paul McCurdy

Muziek

Sandy Moore

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)