BobbejaanBenny Vandendriessche

Dit intieme en emotionele portret dat werd gefilmd door zijn zoon toont de zanger, kunstfluiter, acteur, entertainer en Vlaamse cowboy Bobbejaan Schoepen in zijn laatste levensfase. Wat doet het met een mens wanneer je zoals hij zelf zei: “veel verleden hebt, maar weinig toekomst”?

De Belgische entertainer en ondernemer Bobbejaan Schoepen woont in een villa in de Kempen waar hij de gillende mensen in zijn pretpark hoort op de achtergrond. Hij is echter oud en ziek en langzaam maar zeker dooft de eens zo actieve Bobbejaan uit. De documentaire toont hoe zijn vrouw hem met een ontroerende energie blijft verzorgen en zijn zoon die dit allemaal op camera wil vastleggen. Het resultaat is een documentaire die barst van de liefdevolle intimiteit.

De afwisseling tussen de vele archiefbeelden en de amateurcamerabeelden van zijn zoon maken van ‘Bobbejaan’ een aangrijpend portret van een man vol ondernemerstalent, creativiteit maar ook met een gebroken droom. Zijn zoon Tom blijft hopen dat zijn vader zal herontdekt worden, zowel hier als in de Verenigde Staten en met een documentaire als deze is dat zeker mogelijk.Muziek Portret


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


There is something about Parades
Jan Beddegenoodts België 15 min.

Burning Man-foto’s worden gepresenteerd als een parade - een vliegende galerij - door de straten van Amsterdam, Athene, Lissabon, Londen en de Zuid-Afrikaanse woestijn in deze opzwepende muzikale trip.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Benny Vandendriessche
België
62 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Benny Vandendriessche

Producent

Tom Schoepen

Productiehuis

Bobbejaan Records

Montage

Tom Denoyette

Muziek

Bobbejaan Schoepen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)