BrothersAslaug Holm

De Noorse cineaste Aslaug Holm filmde acht jaar lang haar beide zonen en levert een prachtige en originele film af over opgroeien, vallen en opstaan, dromen en broederliefde. ‘Boyhood’ in het echt!

Hoe kan je jarenlang filmmateriaal over twee opgroeiende broers laten uitstijgen boven het niveau van een ordinaire homevideo? De Noorse cineaste Aslaug Holm speelde het wonderwel klaar. Markus en Lukas waren respectievelijk 5 en 8 jaar oud toen hun moeder hen begon te filmen in wat een documentaire-versie van Boyhood zou genoemd kunnen worden...

De twee jongens, elk met hun geheel eigen karakter, groeien op voor de ogen van de kijker, je ziet ze evolueren van kind tot tiener. Holms talent ligt niet enkel in haar prachtige beeldvoering, maar nog meer in het subtiel aantonen dat het soms kleine details zijn die een grote impact hebben op de band tussen de twee broers. Ze registreert de dromen en verwachtingen van de jongens, maar ook hun zorgen en conflicten en zelfs de invloed die haar camera heeft op het gezin. De film is een tedere registratie van het leven zelf, een gevarieerd portret van de menselijke aard, prachtig in beeld gebracht, poëtisch en toch authentiek.

Ook geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar.Familie Opvoeding Portret Coming of age

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Aslaug Holm
Noorwegen
110 min.
Noors gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Young Docs | Festival favorieten

credits
Regie

Aslaug Holm

Producent

Tore Buvarp

Productiehuis

Fenris Film

Cinematografie

Kjell Vassdal

Montage

Anders Teigen

Muziek

John Erik Kaada

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)