Bug-tasting

Zou je wat meer willen leren over de bestaande insectenhapjes (en –drankjes)? Op DOCVILLE kan je deelnemen aan een "Bug-tasting"

Het eten van insecten wordt wel eens omschreven als de ultieme oplossing tegen de honger in de strijd tegen de klimaatopwarming. Insecten zijn een belangrijke bron van proteïnen en zouden op termijn de stijgende nood aan vlees, die gepaard gaat met de snel groeiende wereldbevolking, kunnen temperen.
Vandaag de dag vind je reeds een aantal insecten-producten in onze winkels, zelfs in supermarkten. Toch blijft het eten van insecten voor heel wat mensen moeilijk. De drempel blijft, voorlopig nog, hoog.

In navolging van de vertoning van de documentaire "Bugs" op zondag 1 mei organiseert DOCVILLE een "Bug-tasting". Hier kan je proeven van een reeks insektenhapjes en -drankjes en krijgt bijhorende tekst en uitleg van de specialisten van Bugs World Solution Food.

Een ticket tot de "Bug-tasting" (prijs: 25 euro) geeft ook toegang tot de voorafgaande filmvertoning.  Let op! Het aantal plaatsen voor de "Bug-tasting" is beperkt tot 25. Wees er dus snel bij.

 Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

Programmaonderdeel

Docville Kwadraat