BugsAndreas Johnsen

Is het eten van insecten een oplossing tegen de wereldhonger of is dit maar ijdele hoop? Voor het team van Nordic Food Lab is het belangrijkste alvast dat insectengerechten naar een culinair hoogstaand niveau worden getild.

Sinds de VN insecten aanraadde als eten zijn ze al de hemel in geprezen door chef-koks en gastronomen voor hun unieke smaak, door milieuactivisten voor hun lage ecologische kost en door voedselwetenschappers voor hun hoge voedingswaarde. Ze lijken de perfect oplossing tegen wereldhonger. Nordic Food Lab, een team uit Kopenhagen bestaande uit chef-koks en wetenschappers, reist de wereld rond om te luisteren naar mensen voor wie insecten al jaren dagelijkse kost is. Ze oogsten en eten insecten samen met mensen uit Europa, Australië, Mexico, Kenia, Japen en nog vele andere plaatsen.

Doorheen hun reis die hun leidt van boerderijbezoeken naar internationale conferenties beginnen er zich toch moeilijke vragen op te werpen. Wanneer insecten geïndustrialiseerd zouden worden, zullen ze dan nog wel zo lekker zijn? Blijven ze gemakkelijk voorhanden voor de mensen die erop rekenen om te overleven? Zal ons ecosysteem niet teveel uit balans geraken?

Zijn insecten een reflectie van ons wankelend voedselsysteem, of zijn ze onze redding?Smakelijk Ecologie

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Andreas Johnsen
Denemarken
85 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Andreas Johnsen

Producent

Sigrid Dyekjær

Productiehuis

Danish Documentary Production

Cinematografie

Andreas Johnsen

Montage

Menno Boer, Per Sandholt

Muziek

Spacelab , Anders AC Christensen, Mikkel Hess, Nikolaj Hess

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)