Chelsea's BluesDanny Keuppens, Warre Keuppens

Niet lang na haar geboorte werd Chelsea in een jeugdinstelling geplaatst. Als 19-jarige gaat ze in gesprek met mensen die belangrijk zijn (geweest) voor haar: haar jeugdrechter, de zorgboer waar ze vaak ging werken, een vroegere buurvrouw, haar beste vriendin, haar vader ... In de ontmoetingen die ze met hen heeft, probeert ze meer te weten te komen over wie ze was, maar ook wie ze nu is en wie ze wil worden.

Chelsea Smekens-Demedts maakte deze hoopvolle documentaire over opgroeien in de jeugdhulp samen met begeleider Danny Keuppens en zijn zoon Warre. Het bleek de ultieme manier om haar jonge turbulente leven op een nieuwe manier te overschouwen. En de film past ook zijn eigen impliciete boodschap toe: "Kijk niet enkel naar het gedrag van lastige jongeren, maar luister naar hun verhaal en behoud de hoop in een goede afloop.”


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Maatschappij en opvoeding Portret Coming of age

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 26.03 wordt gevolgd door een Q&A met de regisseur

Info

REGIE Danny Keuppens, Warre Keuppens
België
2023 58 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Danny Keuppens, Warre Keuppens

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)