Confessions of a Good SamaritanPenny Lane

Effectief altruïsme: een filosofie en sociale beweging die via rationele overwegingen op zoek gaat naar de meest effectieve manieren om voor anderen “het goede” te doen. Net zoals regisseur Penny Lane die haar nier schenkt aan een wildvreemde. 

Wat is de ultieme daad van grootmoedigheid? Volgens filmmaker Penny Lane is het antwoord op die vraag 'jouw nier gratis en voor niks schenken aan een wildvreemde'. In 'Confessions of a Good Samaritan' neemt Penny Lane ons mee in haar queeste naar de puurste vorm van altruisme. Haar zoektocht om een ware samaritaan te worden, blijkt een provocerend onderzoek naar de wetenschap, de geschiedenis en de ethiek van orgaantransplantaties. Bovendien werpt ze een nieuw licht op de eeuwenoude vraag: 'Wie is jouw buur en wat zijn we hem/haar verschuldigd?'


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Psychologie Economie Gezondheid

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 25.03 wordt gevolgd door een nagesprek met prof. Antoon Vandevelde (filosoof, econoom en professor emeritus, KU Leuven)

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Prof. Antoon Vandevelde

Info

REGIE Penny Lane
VS
2023 105 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Penny Lane

Producent

Gabriel Sedgwick

Cinematografie

Naiti Gámez

Montage

Hannah Buck

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)