Day of the Doc

Professionele documentairemakers komen traditiegetrouw samen op de laatste dag van DOCVILLE voor de jaarlijkse Day of the Doc. Een boeiende round-up van de stand van zaken van de Vlaamse documentaire film met ruimte om te reflecteren over enkele interessante problematieken.

Let op: het programma is aangepast tov de gedrukte folder

 

Dit jaar op het programma:

 

VOORMIDDAGPROGRAMMA

 

9:30 - Ontvangst met Koffie & Thee

10300 - Unfinished Sympathies

Wat is de beste documentaire die je niet gemaakt hebt? Wat was het idee en waar ging het mis? Verhalen die zelden verteld worden, maar waar we misschien meer van leren dan van de successen. Gehost door Beholders Documentairefestival Auteursrechten door de ogen van de documentairemaker(s)

 

12:30 - Lunch

 

NAMIDDAGPROGRAMMA - STATE OF THE DOC & BEYOND

We maken de staat op van de Vlaamse auteursdocumentaire, en kijken ook eens naar de toekomst: hoe kunnen we samen bouwen aan een leefbaar ecosysteem voor het genre? Een democratische sessie, waarbij jouw input zeer wordt gewaardeerd.


13:30     Welkom, inleiding en afbakening van het onderwerp

13:40     HET IMAGO VAN DOCUMENTAIRE

En wat niet? En waarom wel of niet? Aftasten in hoeverre we over hetzelfde praten als we het over documentaire hebben. Verschillen van mening zijn mogelijk, en we peilen ook naar de mening van het publiek. 
Panelgesprek met Annabel Verbeke, Pascal Poissonnier, Janet van den Brand en Elie Maissin.

 

14:40     DOCU GISTEREN: TERUGBLIK

Om de paar jaar maken we een “state of the doc” in Vlaanderen op: wat is er de afgelopen vijf jaar gebeurd, hoeveel films werden er gemaakt, hoeveel uitgezonden, welke tendenzen stellen we vast? Een vinger aan de pols naar de gezondheid van de Vlaamse documentaire sector.

Keynote door Mark Daems (Flanders Doc)

 

15:00     DOCU VANDAAG: “DRAW FOR CHANGE”

Niettegenstaande de moeilijke omstandigheden geven onze Vlaamse makers en producenten blijk van een positieve dynamiek en toenemend professionalisme. We bekijken één project dat momenteel internationaal in de belangstelling staat.

Case study door Hanne Phlypo & Lauranne Van den Heede (Clin d’Oeil Films)

 

15:30     Korte pauze

 

15:45     DOCU MORGEN

Het documentaire genre waar velen van ons zo gepassioneerd mee bezig zijn, staat onder druk. Welke wolken dreigen aan de horizon? Maar vooral: hoe kunnen we zelf actie ondernemen om de situatie ten goede te laten evolueren? Misschien is er nu een momentum dat we moeten grijpen. Of toch minstens moeten proberen.

Zoektocht naar een realistisch actieplan.

Keynote door Philippe Van Meerbeeck, in interactie met het publiek.

 

16:30     SLOT

Over de rol van ledenorganisaties zoals Flanders Doc, maar ook de Unie van regisseurs, VOFTP, e.d.: hoe kunnen zij versterkt worden om de noden van onze sector effectief te verdedigen?

Keynote door Mark Daems (Flanders Doc) met publieksbevraging.

 

 

16:45     NETWORKING

               Receptie

 

17:30 - Masterclass Ben Bernhard

Het documentairepalmares van cinematograaf Ben Bernhard is imposant. Hij werkte met bekroonde regisseurs als Victor Kossakovsky (Aquarella, ¡Vivan las antípodas!) en Pernille Rose Grønkjær (Solutions, Hunting for Hedonia). Dit jaar behaalde hij zelfs een Oscarnominatie voor zijn bijdrage aan de film All That Breathes. Een masterclass van een echte meester cinematograaf in de wereld van de docu.

 

 

Een ticket voor de volledige dag, incl. lunch en koffie is gratis voor alle geaccrediteerden, niet-geaccrediteerden betalen 20 euro. Het namiddag programma is (gratis) toegankelijk voor iedereeen


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

DOCVILLE Academy

DOCVILLE is niet alleen een publieksfestival, maar ook het platform voor activiteiten voor en door documentaire professionals. Verspreid over verschillende dagen zijn er masterclasses, case studies en netwerkmomenten voor professionals uit de documentaire- wereld. Gedetailleerde informatie en inschrijfmodaliteiten vind je op www.docville.be. Vertoningen
Koop je ticket

Info

Programmaonderdeel

DOCVILLE Academy