Day of the Doc

The Day of the Doc is het jaarlijkse ‘congres’ voor de documentaire filmprofessionals in Vlaanderen. In deze Day of the Doc houden we de vinger aan de pols van de documentaire filmproductie in Vlaanderen.

 

14u ONTHAAL

The Day of the Doc gaat net als het Docville festival LIVE! Vanaf 14u wordt er voor gezorgd dat elke persoon of elke bubbel corona-veilig een plaatsje krijgt in de zaal. Het aantal aanwezigen is beperkt. Daarom wordt ook een online streaming opgezet.
 

14u15 STATE OF THE DOC

Stand van zaken binnen de documentaire sector. Aan de hand van eenzelfde meting in 2018, gaan we na waar het de afgelopen drie jaar de goede of de verkeerde kant is uitgegaan.
 

14u45 FOCUS: DISTRIBUTIE VAN DOCUMENTAIRE FILMS IN (POST-)PANDEMIE TIJDEN

Het afgelopen anderhalf jaar waren er zo goed als geen films - laat staan documentaire films - te zien in de bioscoop. Met enkele gasten gaan we na hoe films toch nog een weg vonden naar een publiek. Welke nieuwe initiatieven ontstonden er of kregen een versnelde ontwikkeling? Wat werkte, wat werkte er niet? Welke opportuniteiten biedt de toekomst?

Met de volgende gasten:
  • An De Winter, Dalton Distribution
  • Noortje Van de Sande, Picl/Herrie (NL)
  • Tine Van Dycke, Filmpact
  • Stephanie Tintel, Vrije Universiteit Brussel
Mogelijk sluiten hier nog gasten bij aan, maar omwille van reisbeperkingen e.a. wachten we nog op bevestiging. De gasten zullen in een korte presentatie hun werking/bevindingen voorstellen, om achteraf in een panelgesprek in dialoog te treden met elkaar en met het publiek.
 

16u45 EINDE DAY OF THE DOC

Om 19u gaat de Vlaamse documentaire What makes us boys van Janet van den Brand en Timothy Wennekes in première. Je kan hier apart voor inschrijven.
 
 

HOE INSCHRIJVEN?

 
 
OPGELET: Bestel je voor een gezelschap (‘bubbel’), bestel dan evenveel tickets als er personen in je bubbel zijn. Het reserveringssysteem zet jullie dan naast elkaar, zonder de vereiste tussenruimte. Bestel je voor andere personen die niet tot je eigen bubbel behoren, reserveer dan voor elke persoon afzonderlijk een ticket.
 
 
 
Als je niet in Leuven geraakt, kan je ervoor kiezen om het evenement online te volgen. Je ontvangt dan een link.
 
Dit evenement is GRATIS.

 Vertoond op editie(s) 2021
Screened at edition(s) 2021

Info

Programmaonderdeel

DOCVILLE Academy