De (nefaste?) rol van de Voedingsindustrie
Voeding is alomtegenwoordig, of althans: ongezonde voeding. Gepusht door miljarden aan reclameboodschappen wordt eten, ontworpen om je hongergevoel te misleiden, steeds ongezonder. Van kunstsuikers die je lichaam misleiden tot namaak vleessmaak. Wat zijn de gevaren van ultra-processed foods? Wat is de verantwoordelijkheid van de industrie? Biedt plantaardig “vlees” een gezond alternatief? En wat kunnen wij als consument nu eigenlijk zélf doen?
Panelgesprek met Amy Verbeke (Mosquito in the room), Prof. Lieven Thorrez (KU Leuven, Kulak), Laura Clays (Public Affairs & Media Relation Officer Testaankoop), Pieter Brughmans (diëtist) and moderator Eva Kestermont (Journalist, De Morgen).
Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...
Docville PLUS
De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille
ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!
Vertoningen
Toegang enkel voor ticketshouders van de bijbehorende film.