DemainMélanie Laurent, Cyril Dion

Wanneer de balans wordt opgemaakt over hoe onze wereld ervoor staat, krijgen we meestal te maken met onheilspellende voorspellingen en rampenscenario’s. Dreigementen die ons moeten aanzetten tot verandering. Maar wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen?

Toen actrice Mélanie Laurent in 2011 in een befaamde studie in Nature las dat de mensheid en de wereld zoals we die kennen zou eindigen tegen 2100 was ze net als velen geschokt. Het was de zoveelste ontmoedigende getuigenis van de ecologische catastrofe die de mensheid over zichzelf heeft afgeroepen. Samen met regisseur Cyril Dion had ze de buik vol van de negatieve berichtgeving en besliste ze om die om te keren. Ze zijn er immers van overtuigd dat oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om vooruitgang te boeken.

Met de camera op de schouder en de microfoon in de hand reizen ze de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over 10 landen en 3 continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan én de daad bij het woord voegen. Ze beperken zich niet tot de ecologische problematiek, maar bekijken ook hoe gedreven mensen niet alleen landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Het resultaat is een verfrissende blik op gekende problemen, waarbij we niet aangezet worden tot verandering via dreigementen, maar net via een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen. Ecologie Wetenschap Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Mélanie Laurent, Cyril Dion
Frankrijk
118 min.
Engels, Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Mélanie Laurent, Cyril Dion

Producent

Bruno Levy

Productiehuis

Move Movie, Mars Films, Mely Productions

Cinematografie

Alexandre Léglise

Montage

Sandie Bompar

Muziek

Fredrika Stahl

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)