Emperors of NothingCédric Gerbehaye

Een onderdompeling in de Brusselse gevangenis in Vorst, vlak tot aan haar sluiting. De gevangenis is berucht omwille van haar onmenselijke omstandigheden, waar bewoners elk op hun eigen manier op reageren. Het leven "achter de tralies" wordt geïllustreerd aan de hand van persoonlijke en openhartige portretten van gevangenen en bewakers. Hoe maakt de bevolking in de gevangenis zich klaar om te verhuizen? 

Een unieke inkijk in de gevangenis van Vorst, beginnend in 2016, net na de historische staking van het gevangenispersoneel in de Brusselse gevangenis, en na verschillende veroordelingen van België door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens omwille van de omstandigheden in de gevangenis. Dit intieme portret eindigt in november 2022, de dag dat Vorst werd gesloten en verhuisde naar de nieuwe megagevangenis in Haren. De film werd gemaakt tijdens deze periode van verandering, stagnatie en verwachting.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Maatschappij en opvoeding Portret Visueel Verbluffend

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 21.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Info

REGIE Cédric Gerbehaye
België, Frankrijk
2023 90 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Cédric Gerbehaye

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)