FaunaPau Faus

In het Catalaanse bos pikt herder Valeriano een verdwaald geitje op. Terug bij de kudde wandelen ze naar huis. Dat ligt vlakbij een high-tech laboratorium waar wetenschappers koortsachtig zoeken naar een Covid vaccin.  Een luchtige, maar scherpzinnige documentaire over twee totaal verschillende werelden die twee kanten van dezelfde medaille zijn. De naadloze overgangen van de ene wereld naar de andere onthullen de complexe relatie tussen mens, wetenschap en natuur.

Spaans regisseur Pau Faus plaatst twee totaal verschillende werelden prachtig naast elkaar zonder te vervallen in een te sloganeske  goed/slecht tegenstelling. De hedendaagse relatie tussen mens en dier is complexer dan dat. Zo heeft herder Valeriano een gewrichtsziekte die hem veel pijn bezorgt. Hij zou zijn huidige, idyllische leven nooit kunnen volhouden zonder de vele pillen die hij slikt, pillen die vermoedelijk ontwikkeld zijn in een gelijkaardig wetenschappelijk lab. Onderzoekster Julia toont dat het kille lab ook gevuld is met passie en vaak frustraties tijdens de jacht op een vaccin. De naadloze overgangen van de ene wereld naar de andere zet de absurditeit ervan in de verf en levert een fascinerende reflectie op over de vele tegenstrijdigheden in de relatie tussen mens, wetenschap en natuur. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Wetenschap Natuur Visueel Verbluffend

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Pau Faus
Spanje
2023 74 min.
Catalaans, Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Pau Faus

Producent

Sergi Cameron Tapia

Productiehuis

Nanouk Films

Cinematografie

Carlota Serarols

Montage

Julia R. Aymar

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)