Helikopterouders

We zijn als ouders steeds bezorgder geworden voor onze kinderen. Overal zien we gevaar en spelen mag enkel in een gecontroleerde, veilige omgeving. Daarnaast putten ouders zich uit in het bedenken van hobby’s en activiteiten opdat de kinderen zich ten volle zouden ontplooien. Maar helpen we onze kinderen hier wel mee? Is er geen nood aan een minder gereguleerde kindertijd die onze kinderen meer kans geeft om op te groeien tot gelukkige jongeren en volwassenen.

Gesprek met Stijn van Petegem (ontwikkelingspsychologie, ULB), Helena Sienaert (docent en onderzoeker "RePLAY - risicovol spelen ondersteunen", Arteveldehogeschool) en dr. Loes Meeussen (Center for Social and Cultural Psychology, KU Leuven)

 

Moderatie door Marleen Finoulst


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

DOCVILLE+ zijn nagesprekken, debatten, uitgebreide lezingen, ... die vertrekken van een onderwerp aangehaald door een film, maar de concrete film overstijgen. Maatschappij en opvoeding Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Deze activiteit gaat door op woe 16.06 om 19:45 in ZED-Vesalius
Deze DOCVILLE+ bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS