HollywoodgateIbrahim Nash'at

In 2021 trekt het Amerikaanse leger zich halsoverkop terug uit Afghanistan. Documentairemaker Ibrahim Nash’at volgt een jaar lang de Taliban-commandant die de CIA-basis Hollywoodgate inneemt. De verlaten basis puilt als een schatkamer uit van het achtergelaten materiaal. Geleidelijk merkt de Taliban dat een administratie beheren niet hetzelfde is als een terrorismegroep leiden.

In zijn jeugd ontmoette Ibrahim Nash'at verschillende mensen die opkeken naar de Taliban. Nash'at stelde zich kritisch op en belandde uiteindelijk in de journalistiek. Toen de taliban in 2021 opnieuw aan de macht kwam, wilde hij weten wat er zou gebeuren met de inwoners van Afghanistan, en tonen wat hij daar aantrof. In zijn jaar in de overgenomen CIA-basis bepaalt de Taliban natuurlijk wat hij mag zien, maar toch laat Nash'at zich niet reduceren tot spreekbuis voor hun propaganda, en doorprikt hij het imago van de groep door de occasionele absurditeit van hun bewind te tonen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

TOPICS

Topfilms over hedendaagse hete hangijzers. Films die een kritische blik werpen op onze wereld, vragen durven stellen en je stof tot nadenken geven over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Topics verzamelt een opmerkelijke reeks films die je geest verscherpen en je voer voor discussie gevenPolitiek Oorlog & conflict

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 27.03 wordt gevolgd door een nagesprek met Pieter Van Ostaeyen (Historicus en Arabist, KU Leuven)

Info

REGIE Ibrahim Nash'at
VS, Duitsland
2023 89 min.
Dari, Engels, gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

TOPICS

credits
Regie

Ibrahim Nash'at

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)