Hong Kong Mixtape San San F Young

In de nasleep van de massale protesten in Hong Kong stelt China een nieuwe nationale veiligheidswet in waarbij bepaalde woorden, afbeeldingen, boeken, slogans en liedjes aan banden worden gelegd. Aan de hand van een ondergronds netwerk van kunstenaarsgroepen blijkt dat de strijd voor de vrijheden die de inwoners van Hong Kong ooit kenmerkte, nog steeds vurig gevoerd wordt. 

In juni 2020 kwam er een abrupt einde aan de studentenprotesten in Hong Kong. De invoering van de Nationale Veiligheidswet legde miljoenen stedelingen het zwijgen op. Hoewel ze niet langer vrij mogen spreken, gaan vele vrijheidstrijders opnieuw op zoek naar een stem in de vorm van creativiteit. Op die manier ontstaat er een waar netwerk van underground artiesten, dansers, kunstenaars, illustratoren en performance artiesten die hun passie gebruiken in een poging hun cultuur te bewaren. Hong Kong Mixtape vormt het boegbeeld dat mensen altijd een manier vinden om te kunnen spreken via kunst en volharding; luider dan ooit. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

TOPICS

Topfilms over hedendaagse hete hangijzers. Films die een kritische blik werpen op onze wereld, vragen durven stellen en je stof tot nadenken geven over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Topics verzamelt een opmerkelijke reeks films die je geest verscherpen en je voer voor discussie gevenPolitiek Maatschappij en opvoeding

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE San San F Young
Verenigd Koninkrijk
2023 86 min.
Engels, Kantonees gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

TOPICS

credits
Regie

San San F Young

Producent

Nikki Parrott, San San F Young

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)