In UteroKathleen Man Gyllenhaal

Hoe hebben ervaringen die je in de baarmoeder meemaakt effect op je latere leven? De baanbrekende documentaire ‘In Utero’ toont aan de hand van interviews, culturele mythes, populaire films en technologische trends hoe belangrijk de periode in de baarmoeder is voor het verdere leven.

De Amerikaanse documentairemaakster Kathleen Man Gyllenhaal brengt met ‘In Utero’ een meeslepende, cinematografische documentaire die op zoek gaat naar één van de grootste mysteries van het menselijke leven. Hoe verloopt het leven in de baarmoeder en wat voor blijvende impact heeft dit op ons verdere leven? De film doet dit aan de hand van drie vragen: hoe worden we gemaakt? Wie zijn we? En waarom zijn we wie we zijn? We zijn immers niet enkel het resultaat van een samensmelting van genen, maar ook van onze omgeving.

Door het samenbrengen van theorieën van epigenetica en biochemie, interviews met dokters en psychologen en zelfs de verhalen van The Matrix en Alice in Wonderland brengt Gyllenhaal een ontzettend boeiende documentaire over het ontstaan van het menselijke leven en tracht het op tal van levensvragen een antwoord te vormen.

 Opvoeding Maatschappij Psychologie

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Kathleen Man Gyllenhaal
VS
100 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Kathleen Man Gyllenhaal

Producent

Stephen Gyllenhaal

Productiehuis

MRB Productions

Cinematografie

Bennett Cerf

Montage

Kinga Orlikowska

Muziek

Pinar Toprak

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)