L’Ecole de l’impossibleThierry Michel

Jérôme is directeur van het college van Saint-Martin, de school van de laatste kans voor jongeren die nergens anders terecht kunnen. Samen met zijn lerarenkorps probeert hij de cirkel van armoede en sociale isolatie te doorbreken. Een film vol humor en tederheid die aandacht en begrip vraagt voor jongeren die misschien zoekende zijn, maar niet verloren.

In de schaduw van de hoogovens van Seraing, ligt het college van Saint-Martin. Opgericht als school voor de toekomstige bedrijfsleiders uit het Maasbekken, heeft het college, met het instorten van de industrie, zijn aanbod uitgebreid met technische en beroepsafdelingen. De leerlingen weerspiegelen de verpauperde wijken waarin de school gelegen is. Ze kampen met een precaire thuissituatie en hebben al veel meegemaakt in hun korte leven. Het zijn tienermoeders, dropouts, herrieschoppers en ‘onhandelbare leerlingen’. Saint-Martin is voor hen de school van de laatste kans. Hun lot ligt in handen van het zorgzame lerarenkorps en een gedreven directeur. Zij kozen bewust voor deze school en weten voor welke uitdaging ze staan. Sommige leerlingen zijn ongedisciplineerd en opstandig, maar er is een vastberadenheid bij leraren én leerlingen om de cirkel van armoede en werkloosheid te doorbreken. 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Maatschappij en opvoeding Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 15.06 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Filminfo

REGIE Thierry Michel
België
2020 102 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Thierry Michel

Producent

Christine Pireaux

Cinematografie

Thierry Michel

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)