La Mesure des ChosesPatric Jean

De hoogmoed van de mens zal hem ten val brengen. Dat is de moraal achter de legende van de roekeloze Icarus die - ondanks waarschuwingen - te hoog naar de zon vloog en daardoor neerstortte in de Middellandse Zee. Ook in onze tijd is de Middellandse Zee het toneel waarop de ongebreidelde drang van de mens naar steeds ‘meer’ te zien is. Een kruispunt van immense cruiseschepen, maar ook verdrinkende vluchtelingen, commerciële visvaart, maar ook verontruste klimaatonderzoekers. De mens probeert de aarde steeds meer te controleren, maar verbranden we zo zelf niet onze vleugels?

Een poëtische tocht langs de Middellandse Zee, een plek vol ontmoetingen en tegenstellingen die de eigenheid van ons mens-zijn pijnlijk blootlegt. Sinds mensenheugenis wil de mens de aarde onder controle krijgen. We werden steeds meer bedreven in het opmeten, berekenen en beheersen van de natuur. Steeds meer technologie, meer consumptie en meer winst leidde tot de gekende gevolgen van de klimaatcrisis. Zijn we door deze ontembare drang naar meer net als Icarus gedoemd tot een fatale val in de diepte? Of richt deze cynische blik net meer schade aan dan een hoopvolle?


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 16.06 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Filminfo

REGIE Patric Jean

2021 90 min.
Arabisch, Engels, Frans, Grieks, Italiaans gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Patric Jean

Producent

Iota Production, AT Film (France),RTBF

Productiehuis

Isabelle Truc, Enrica Capra

Cinematografie

Patric Jean

Montage

Patric Jean

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)