LoveTrueAlma Har'el

Bestaat de ware liefde? Bekroond regisseur Alma Har’el zoekt een antwoord op deze ultieme levensvraag aan de hand van drie authentieke liefdesverhalen. Via een geslaagde combinatie van fictie en realiteit zorgt ze voor een erg elegant en origineel antwoord; een totaalervaring versterkt door de schitterende muziek van Flying Lotus. Shia LaBeouf was alvast overtuigd en droeg zijn steentje bij als producer.

In haar langverwachte tweede langspeler kiest Alma Har’el voor een verhaal over mensen op zoek naar de betekenis van ware liefde. Zo volgen we de relatieproblemen van de mindervalide Joel en de stripster Blake. Wil heeft het dan weer moeilijk met het opvoeden van zijn zoon, nu hij niet de biologische vader blijkt te zijn. Tot slot worstelt Victory met de pijnlijke scheiding van haar ouders waaronder de hele familie lijdt. Alma Har’el weet via deze verhalen de complexiteit van liefde op een zeer elegante manier bloot te leggen. 
 
Alma Har’el, die in 2011 voor Bombay Beach de prijs voor beste documentaire won op Tribeca Film Festival, gebruikt een sterk staaltje cinematografisch kunnen om niet enkel het heden, maar ook het verleden en de mogelijke toekomst van de drie verhaallijnen in beeld te brengen. Daarbij laat ze fictie en realiteit perfect in elkaar overvloeien. Voor dit originele project kreeg ze de steun van twee andere grote namen: Shia LaBeouf en Flying Lotus. Zij hielpen respectievelijk als producer en als componist. De speciaal voor deze film gecomponeerde muziek draagt dan ook sterk bij tot het poëtische karakter van de film.Liefde USA Coming of age

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Alma Har'el
VS
82 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Alma Har'el

Producent

Alma Har'el, Shia LaBeouf, Rhea Scott, Rafael Marmor, Christopher Leggett

Productiehuis

Delirio Films, Pet Peeve Films

Cinematografie

Alma Har'el, Theo Stanley

Montage

Alma Har'el, Terry Yates

Muziek

Flying Lotus

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)