Master Of The UniverseMarc Bauder

Ooit verdiende hij miljoenen euro’s per dag als één van Europa’s meest invloedrijke investment banker. Nu vertelt de inmiddels ontslagen Rainer Voss onverbloemd over de perverse mechanismen en de parallelle wereld van de financiële sector. Master of the Universe geeft voor het eerst een gezicht aan de bankier achter de crisis.

“Eén woord omschrijft onze film over de financiële wereld: Angst”. Dat zei regisseur Marc Bauder over zijn eigen documentaire. In Master of The Universe laat hij een insider aan het woord over het reilen en zeilen bij de grote spelers op de economische markt. Daarin gaat veel geld om, en toch weten maar weinig mensen hoe het er eigenlijk aan toe gaat. Rainer Voss werkte jarenlang in de financiële sector. Hij verdiende er miljoenen en stelde zich, net als vele andere jonge, gretige investment bankers niet te veel vragen bij die geldstromen. Nu komt hij, vanop de bovenste verdieping van een verlaten kantoorgebouw in het financiële hart van Europa, met zichzelf in het reine. Een ontluisterende en fascinerende blik op de financiële wereld.Economie Portret Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2014, 2020
Screened at edition(s) 2014, 2020

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Tom Simonts

Info

REGIE Marc Bauder
Duitsland, Oostenrijk
2013 88 min.
Engels, Duits gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Marc Bauder

Producent

Marc Bauder, Markus Glaser, Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter

Productiehuis

bauderfilm, Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion

Cinematografie

Boerres Weiffenbach

Montage

Rune Schweitzer, Hansjoerg Weissbrich

Muziek

B. Fleischmann

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)