Master Of The UniverseMarc Bauder

Ooit verdiende hij miljoenen euro’s per dag als één van Europa’s meest invloedrijke investment banker. Nu vertelt de inmiddels ontslagen Rainer Voss onverbloemd over de perverse mechanismen en de parallelle wereld van de financiële sector. Master of the Universe geeft voor het eerst een gezicht aan de bankier achter de crisis.

“Eén woord omschrijft onze film over de financiële wereld: Angst”. Dat zei regisseur Marc Bauder over zijn eigen documentaire. In Master of The Universe laat hij een insider aan het woord over het reilen en zeilen bij de grote spelers op de economische markt. Daarin gaat veel geld om, en toch weten maar weinig mensen hoe het er eigenlijk aan toe gaat. Rainer Voss werkte jarenlang in de financiële sector. Hij verdiende er miljoenen en stelde zich, net als vele andere jonge, gretige investment bankers niet te veel vragen bij die geldstromen. Nu komt hij, vanop de bovenste verdieping van een verlaten kantoorgebouw in het financiële hart van Europa, met zichzelf in het reine. Een ontluisterende en fascinerende blik op de financiële wereld.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

It's the economy stupid

Economie. Voor velen staat dit synoniem met de laatste pagina’s uit de krant die steevast worden overgeslagen. En toch speelt economie een fundamentele rol in ieders leven: heb ik werk? Waarom zijn de huizen zo duur? Hoe kan een volledig land failliet gaan? Willen of niet: it’s the economy, stupid! DOCVILLE belicht het thema langs verschillende kanten. Het programma bevat films rond macro-economische thema’s, van films over kleinschalige experimentele economische projecten tot films waarin we kennis maken met de intrigerende wereld van de zogenaamde ‘gedragseconomie’. Economie Portret Maatschappij

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 28.09 wordt gevolgd door een nagesprek met Tom Simonts, Senior Financial Economist, KBC Group.

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Tom Simonts

Filminfo

REGIE Marc Bauder
Duitsland, Oostenrijk
2013 88 min.
Engels, Duits gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Marc Bauder

Producent

Marc Bauder, Markus Glaser, Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter

Productiehuis

bauderfilm, Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion

Cinematografie

Boerres Weiffenbach

Montage

Rune Schweitzer, Hansjoerg Weissbrich

Muziek

B. Fleischmann

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)