MayorDavid Osit

Het voetpad is in slechte staat, iemand wil een vergunning voor de heraanleg van zijn voortuintje en door de verstrengde Israëlische veiligheidsmaatregelen kunnen de inwoners de stad niet meer uit. Zoals elke goede burgemeester lééft Musa Hadid voor zijn stad. Alleen is hij niet de burgervader van een doorsnee stadje, maar van het Palestijnse Ramallah. In een film met onverwacht veel humor en een serieuze portie spanning volgen we een man die zich volledig inzet voor zijn inwoners. Een totaal nieuwe, vaak verrassende inkijk in de realiteit van het langstdurende conflict in het Midden-Oosten.

De christelijke burgemeester Musa Hadid wordt tijdens zijn tweede ambtstermijn dagelijks geconfronteerd met het gevestigde Israëlitische leger in zijn stad. Hadid belichaamt de figuur van de overwerkte man die zo veel mogelijk doet voor zijn volk, ook al kost het hem al zijn tijd en financiële middelen. Naast de meer verwachte bezigheden, zoals het heraanleggen van de voetpaden, wordt hij constant geconfronteerd met de bezetting van Palestina. Hadid probeert ondanks de obstakels zijn stad met een toekomstgerichte blik te transformeren. Mayor volgt burgemeester Hadid op de voet en illustreert zo een meer genuanceerd beeld van de Palestijnse stad Ramallah.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Politiek Midden-Oosten Mild komisch

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 13.06 wordt gevolgd door "onze" eigen burgermeester, Mohamed Ridouani

Filminfo

REGIE David Osit
VK, VS
2020 89 min.
Arabisch, Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

David Osit

Cinematografie

David Osit

Montage

David Osit, Eric Daniel Metzgar

Muziek

Geinoh Yamashirogumi, Toru Takemitsu, Sam Thompson, David Osit

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)