Met Virtual Reality de ruimte in

Virtual Reality (VR) is een dankbaar medium voor documentairemakers om je te transporteren naar plekken waar je nog nooit geweest bent en dit jaar is dit erg letterlijk te nemen. De twee indrukwekkende VR-films Spheres en Space Explorers: The ISS Experience - Spacewalkers nemen je mee naar de ruimte. Kies voor een interactieve reis doorheen het heelal of een ruimtewandeling vanuit het echte ISS-ruimtestation.

De VR is opgesteld in de foyer van Cinema ZED Vesalius en is doorlopend toegankelijk. Je hoeft dus geen ticket te kopen.

 

Openingsuren:

Donderdag 23/3: 17u-21u
Vrijdag 24/3: 17u-22u
Maandag 27/3: 17u-21u
Dinsdag 28/3: 12u-20u
Woensdag 29/3: 12u-22u
Donderdag 30/3: 12u-20u


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Ruimte

Vertoningen

Info

Programmaonderdeel

ScienceVille