NotturnoGianfranco Rosi

Oscargenomineerde regisseur Gianfranco Rosi maakte een visueel verbluffende opvolger voor zijn bekroonde documentaire Fuocoammare, met dit prachtige, diepmenselijke portret van personen in het door oorlog verscheurde Midden-Oosten. Gefilmd over een periode van drie jaar volgt Rosi gewone mensen in een ongewone situatie. Hij beeldt ze niet zozeer af als slachtoffers, maar als mensen van vlees en bloed, met hun eigen karakter en verschillende vormen van veerkracht. Intens ontroerend en bitterzoet mooi.

Over een periode van drie jaar filmde Rosi in de grensgebieden van Syrië, Irak, Koerdistan en Libanon, langs de door oorlog en terrorisme gehavende grenzen in het Midden-Oosten. Dictatuur, invasies en geweld voeden elkaar in een vicieuze cirkel die het leven van de plaatselijke bevolking voortdurend ontwricht. Op de achtergrond zijn strijd en vernietiging alom aanwezig, maar op de voorgrond vinden we universele menselijkheid. Verschillende, parallel lopende verhalen van gewone mensen in een uitzonderlijke situatie. Een 10-jarige jongen werkt keihard voor enkele zuurverdiende centen, een groep vrouwelijke soldaten bewaakt de grens, een dokter probeert ook voor de mentale gezondheid van zijn patiënten te zorgen en enkele kinderen proberen hun weg te vinden na het verlies van hun ouders. Een sublieme documentaire, confronterend in zijn schoonheid.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Midden-Oosten Oorlog amp conflict Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Gianfranco Rosi
Italië
2020 100 min.
Arabisch, Koerdisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Gianfranco Rosi

Cinematografie

Gianfranco Rosi

Montage

Jacopo Quadri

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)