Op weg naar de maakbare baby?

Terwijl er uit China berichten komen over de toepassing van CRISPR technologieën op mensen, worden ook in Europa steeds meer vragen gesteld bij de groeiende mogelijkheden. Wat mag bij erfelijke ziektes die we kunnen vermijden? En hoe zit het met gender selectie wanneer er een duidelijke wens is van de ouder voor een bepaald geslacht? Waar ligt de grens tussen een designer-baby en het vermijden van genetische ziektes? Met oa. prof. Kris Dierickx (Centrum voor biomedische ethiek en recht, KU Leuven), prof. Hilde Van Esch (Centrum menselijke erfelijkheid, UZ Leuven) en prof. Guido Pennings (Ethiek en bio-ethiek, Bioethics Institute Ghent (BIG)). Moderatie door Marleen Finoulst (Gezondheid & Wetenschap).


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Gezondheid Maatschappij en opvoeding Filosofie

Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS gaat door op din 28.03 om 21:30 in Auditorium Vesalius
DOCVILLE PLUS bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille