ParcoursLode Desmet

Een centrumstad wordt heen en weer geslingerd tussen de voorbereidingen van een groot feestelijk evenement - het WK wielrennen - en de gijzeling door COVID-19. Als een hedendaags kroniekschrijver filmt regisseur Lode Desmet zijn stad tijdens een periode die voor iedereen ongekend was. Hij ziet Leuven en de Leuvenaars veranderen tijdens de coronacrisis, straten lopen leeg en weer vol, hoop en plannen komen en gaan. Een hedendaagse kroniek van een bijzondere periode.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die onze eigen omgeving op een bijzondere manier in het vizier brengen, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Irak, New York of het Amazoneregenwoud. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.

 Portret Historische documentaire Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en met Mohamed Redouani, burgermeester van Leuven, en afgesloten door een feestelijke receptie.
Ook de vertoning van 29.03 is aanwezigheid van de regisseur.

Info

REGIE Lode Desmet
België
2023 128 min.
Nederlands, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Lode Desmet

Cinematografie

Lode Desmet

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)