Penggantian (Replacements)Jonathan Hagard

Een doorsnee straat in Jakarta, gedurende 40 jaar de thuisbasis van een Indonesische familie. In deze mooie animatiefilm ervaar je de vele veranderingen die een straat midden in een grootstad ondergaat tussen 1980 en 2020. Beleef met eigen ogen de stedelijke, ecologische en culturele transformaties van een Oosterse metropool.

Gebaseerd op persoonlijke herinneringen en onderzoek naar de veranderingen in echte wijken, reconstrueert deze bijzondere animatiefilm de transitie van een doodgewone straat in metropool Jakarta gedurende 40 jaar. Het geeft een intieme en tegelijk verhelderende blik op de recente geschiedenis van Indonesië. Een teletijdmachine aan de andere kant van de wereld.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Korte docu's

Een selectie van korte docu's, soms als voorfilm, soms in compilatieprogramma's.
Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een dankbaar medium voor documentairemakers: het biedt immers een niet te evenaren ervaring die de kijker letterlijk in een ongekende realiteit dropt. Dit jaar selecteerde DOCVILLE drie korte documentaires die focussen op reconstructies van reële ervaringen die echte mensen hebben beleefd: van astronauten, over straatkinderen tot een Indonesische familie.Portret Geanimeerde docu

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Jonathan Hagard
Duitsland, Indonesia, Japan
2020 12 min.
*geen dialogen* gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Korte docu's | Virtual Reality

credits
Regie

Jonathan Hagard

Productiehuis

Kampung Ayu, Ossa Film, Suwe Ora Jamu

Muziek

Efek Rumah Kaca

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)