PlanetaryGuy Reid

Machtig mooie beelden van de schoonheid van onze planeet laten meer dan ooit het besef groeien dat alles met elkaar verbonden is. Een indrukwekkend visueel essay dat je op het grote scherm moet zien.

In 2012 maakte regisseur Guy Reid de korte documentaire ‘Overview’ over de ervaring die heel wat astronauten hebben als ze de aarde voor de eerste keer vanop een afstand zien: een intense openbaring van de kleinheid van de mens in het groter geheel. Maar niet in de negatieve zin. Integendeel, eerder het besef dat onze planeet één groot geheel is, een buitengewone omgeving waarin alles wat leeft met elkaar verbonden is.

In ‘Planetary’ brengt Reid deze ervaring over op het grote scherm. Met adembenemende beelden van over de hele wereld wordt niet alleen de schoonheid van onze aardbol getoond, maar meer nog het feit dat de onderlinge verbondenheid van alles wat leeft op aarde iets is dat we moeten beschermen. Want terwijl de astronauten deze intense gewaarwording koesteren, blijkt dit fundamentele besef bij ons mensen met de voeten op de grond niet echt door te dringen. We blijven de natuur beschouwen als een soort van voorraadschuur die we naar eigen believen kunnen gebruiken of - erger nog - plunderen. De verbluffende beelden van ‘Planetary’ vormen een ultieme wake-up-call in de vorm van een poëtisch visueel essay.Ecologie Essay Visueel Verbluffend Ruimte

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Guy Reid
Canada, Indië, Indonesië, Nepal, Tanzania, Vietnam, VK, VS
85 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

credits
Regie

Guy Reid

Producent

Guy Reid, Christopher Ferstad

Productiehuis

Planetary Collective

Cinematografie

Christopher Ferstad

Montage

Steve Watts Kennedy

Muziek

Jerome Alexander, Maximilian Fyfe, Justin Radford

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)