Sacred WaterOlivier Jourdain

Het heilige water uit de titel verwijst naar Kunyaza – de vrouwelijke ejaculatie. De extravagante radiopersoonlijkheid Vestine wil er het fijne van weten en wil dat deze Rwandese seksuele traditie in ere blijft gehouden. Zo wil ze ook aandacht voor het Gukuna ritueel, waarbij jonge vrouwen zichzelf voorbereiden op seks door middel van kruiden en massage.

Openhartige en vrolijke gesprekken over de Kunyaza techniek, over de vraag of alle vrouwen het al dan niet hebben, én over het feit dat ze in het Westen er schijnbaar weinig van weten… en daardoor niet weten wat ze missen.
 
Regisseur Olivier Jourdain studeerde antropologie aan de KULeuven en Film aan Brunel in London. Hij reist al meer dan 15 jaar in Afrika en brengt in Sacred Water een heel ander Rwanda naar boven dan we gewend zijn: een hedendaags Rwanda met een aanstekelijke spontaniteit en een vrolijke eerbied voor het vrouwelijk genot. Waar het Westen zich graag voordoet als voorvechter van seksuele bevrijding voor vrouwen, blijkt dat we misschien nog heel wat kunnen leren van de openhartigheid en de oprechtheid van Rwanda wat vrouwelijke seksualiteit betreft.Afrika Maatschappij Opvoeding

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Olivier Jourdain
België
56 min.
Kinyarwanda gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Olivier Jourdain

Producent

Michel Dutry

Productiehuis

Nameless Production

Cinematografie

Christophe Rolin, Olivier Jourdain, Olivier Conrardy

Montage

Mélanie Leclech, Mathieu Piérart

Muziek

Sébastien Wielemans, Olivier Jourdain

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)