SafariUlrich Seidl

Ulrich Seidl, de meester van de beeldschone maar ongemakkelijke documentaire, buigt zich over het fenomeen van de trofeejacht van blanke toeristen in Afrika. In gestileerde tableaus en met zijn gebruikelijke vileine humor brengt hij het proces van deze zinloze moordpartijen in beeld en probeert hij zicht te krijgen op hun drijfveren.

Ieder jaar reizen talloze blanke Europese toeristen naar de wildreservaten van Afrika en Namibië om hun droom na te jagen. Letterlijk. Met een biertje in de hand liggen ze uren te wachten op hun prooi, om die vanop veilige afstand neer te schieten, waarna ze triomfantelijk poseren naast de bloedende leeuw, zebra of gazelle. Het villen en verschepen van de karkassen laten ze over aan het arme zwarte personeel.

De Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl (bekend van onder meer ‘Im Keller’, de ‘Paradise’-trilogie en ‘Hundstage’) brengt in gestileerde tableaus en met zijn gebruikelijke vileine humor het proces van deze zinloze moordpartijen in beeld. Met zijn ongemakkelijke camera probeert hij te achterhalen wat de motieven zijn van de jagers en wat hen drijft naar deze plezierrooftochten.Natuur Afrika Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Ulrich Seidl
Oostenrijk
90 min.
Arikaans, Duits gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Ulrich Seidl

Producent

Ulrich Seidl

Productiehuis

Film Produktion GmbH

Cinematografie

Ulrich Seidl, Wolfgang Thaler

Montage

Christof Schertenleib

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)