ScoutsChristophe Hermans

De vrolijke chaos van het tienerleven in beeld gebracht tijdens het jaarlijkse scoutskamp. Een ontroerend, herkenbaar portret over de essentie van adolescentie.

Thuis zijn ze Maureen, Damien, Camille en François. Eens ze op kamp zijn, rollen ze de mouwen op en worden ze Choucas, Chickaree, Shiba of Akita. Afgezonderd van de buitenwereld, vanonder het toeziend oog van de ouders, wordt het scoutskamp een heel eigen universum. Twee weken lang zullen ze zich wassen in de rivier, mogen ze hun zo geliefde smartphones niet gebruiken en zijn ze op zichzelf aangewezen. Jongens en meisjes bespioneren elkaar, kalverliefdes bloeien op, vriendschappen voor het leven worden gesmeed. Een dropping dwingt hen om uit hun pijp te komen, doet creativiteit ontstaan en legt leiderschap bloot. Wanneer een meisje haar totem ontvangt, gaat daar een heel ritueel van introspectie aan vooraf.

‘Scouts’ doet je glimlachen en doet je wegdromen naar de tijd waarin kleine futiliteiten van levensbelang zijn. Een tijd van intense vriendschappen, liefde, jaloezie, afgunst, stuntelen en behagen en bovenal de noodzaak om erbij te horen.
 Opvoeding

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Christophe Hermans
België
77 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Christophe Hermans

Producent

Jean-Yves Roubin, Cassandre Warnauts

Productiehuis

Frakas Productions

Cinematografie

Fédérico D'Ambrosio

Montage

Joel Mann

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)