Se crasher pour exister Julien Henry

Op een circuit verloren op de grens tussen Vlaanderen en Frankrijk is Alizée een autocoureur, net als haar vriend, haar vader, haar moeder en binnenkort haar broertje. Op zondag gaan alle remmen los, letterlijk en figuurlijk. Het is geen hobby, maar een manier van leven.

Bekroond regisseur Julien Henry schildert een bijzonder innemend en meeslepend portret van een gemeenschap die leeft rond een autocircuit. Hun hart en ziel ligt in de races, ze vinden er hun vrienden en familie, vriendschap, verbondenheid, adrenaline en soms tragiek. Voor Alizée is het een levensnoodzakelijke manier om stoom af te blazen. Maar het circuit dat de gemeenschap al 40 jaar samenbrengt, moet sluiten vanwege administratieve problemen. Hoe zullen Alizée en de gemeenschap leven zonder hun bestaansreden?


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseurs

Info

REGIE Julien Henry
België
2023 65 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Julien Henry

Producent

Michaël de Nijs - Sébastien Fosseprez - Rodolphe de Laminne - Joseph Rouschop

Montage

Cedric Zoenen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)